Seizoen 2025/2026: Een programma van wereldklasse voor jong en oud
Serieverkoop gestart, losse kaarten vanaf 1 juni
Met een abonnement is alles geregeld voor het hele seizoen, u heeft de beste stoelen in de zaal, korting ten opzichte van losse kaarten en indien nodig kunt u gebruik maken van onze ruilservice. Wilt u toch liever losse kaarten? De verkoop start op 1 juni aanstaande.
Bekijk onze series voor seizoen 2025/2026
Wat kunt u dit seizoen verwachten?
Klaus Mäkelä, Grote Maestro’s en wereldberoemde solisten

Klaus Mäkelä zal voor het eerst Bachs Matthäus-Passion leiden binnen de lange passietraditie van het orkest. Ook dirigeert hij onder meer de Vijfde symfonie van Mahler, de Achtste van Bruckner, meerdere werken van Richard Strauss, Berio’s Rendering en recente composities van Norman en Thorvaldsdóttir.
Bekijk de concerten met Klaus Mäkelä

Honorair gastdirigent Iván Fischer leidt de Ammodo Masterclass voor jonge dirigenten en twee verrassende concertprogramma’s met muziek van onder meer Mendelssohn, Smetana en The Beatles. Prokofjev staat centraal bij conductor emeritus Riccardo Chailly, en het feestelijke Annual Gala staat onder leiding van Jaap van Zweden. Andris Nelsons komt terug met Mahlers Vierde symfonie. De jonge, talentvolle dirigent Aurel Dawidiuk bekroont zijn twee seizoenen als Bernard Haitink Associate Conductor met twee concerten in april. Ook Alena Hron, Rafael Payare, Raphaël Pichon en Nathalie Stutzmann maken hun dirigeerdebuut.
Bekijk de serie E: De grote maestro's

Het orkest treedt in 2025/2026 op met een groot aantal topsolisten, zoals celliste Sol Gabetta, de pianisten Evgeny Kissin, Yuja Wang en Yunchan Lim en de violisten Augustin Hadelich, Leonidas Kavakos en Frank Peter Zimmermann.
Bekijk alle concerten met wereldberoemde solisten
America 250
De Verenigde Staten vieren 250 jaar onafhankelijkheid. Het Concertgebouworkest omarmt de ideeën van individuele vrijheid, democratie en diversiteit waarvoor de onafhankelijkheidsverklaring de fundamenten legde. Muziek uit de VS is daarom door het hele seizoen verweven, met werken van bijvoorbeeld Aaron Copland, Samuel Barber en Leonard Bernstein, in juni culminerend in een programma met werken van onder anderen Wynton Marsalis en William L. Dawson.
Muziek van nu

Eigentijdse muziek krijgt de ruimte in alle series en op tournee. Zo leidt Thomas Adés onder meer zijn opdrachtwerk Inferno. Lotta Wennäkoski componeert een nieuw blokfluitconcert voor Lucie Horsch en van Rob Zuidam klinkt Orewoet. Substantiële recente werken op het programma zijn ook Andrew Normans Play, Anna Thorvaldsdóttirs Archora, Guy Braunsteins Abbey Road Concerto en twee grote trompetconcerten: dat van Wynton Marsalis met solotrompettist Miro Petkov en Jörg Widmanns Towards Paradise met Håkan Hardenberger. Barbara Hannigan dirigeert én zingt I am not a tale to be told van de Iraanse Golfam Khayam.
Bekijk alle concerten met muziek van nu
Jong publiek

In de serie Essentials introduceert het Concertgebouworkest al jaren symfonische meesterwerken bij een nieuw publiek, wat leidt tot een groeiend aantal jongere muziekliefhebbers. Ook de allerjongsten komen aan bod. Met een uitgebreid en aantrekkelijk educatief programma begeleidt het orkest kinderen van alle leeftijdscategorieën in de wereld van de klassieke muziek. Zo organiseert het voor kinderen van 2 tot 4 jaar tweemaal per seizoen een Kindermuziekdag, en voor kinderen vanaf 6 jaar twee fantasievolle Kinderconcertprogramma’s, die ook worden uitgevoerd als Schoolconcerten. Jongeren vanaf ca. 12 jaar zijn welkom bij de Familieserie: drie aansprekende concerten met een boeiende inleiding.
Talentontwikkeling

Voor de vijfde keer vormen zo’n tachtig talentvolle jongeren uit heel Europa Concertgebouworkest Young; na een intensief zomerprogramma treden ze als jeugdorkest op onder leiding van Elim Chan: ze spelen in Het Concertgebouw en in de Elbphilharmonie in Hamburg, en openen SAIL 2025 tijdens een spectaculair openluchtconcert met bekende vocale solisten. De Academie van het Concertgebouworkest leidt al jaren succesvol orkestmusici op; het orkest zelf herbergt vanaf het nieuwe seizoen maar liefst negentien oud-academisten; veertien nieuwe academisten beginnen aan hun opleiding.
Lees meer over Concertgebouworkest Young
Kamermuziek

Wie de musici van het Concertgebouworkest in kleine bezetting wil meemaken, kan terecht bij de vele kamermuziekconcerten. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw spelen ze kamermuziek in de serie Close-up; in het Bijlmer Parktheater werken ze samen met musici van uiteenlopende stijlen en achtergronden in de reeks Bijlmer Klassiek. Ook met Theater Meervaart in Amsterdam Nieuw-West is het Concertgebouworkest een samenwerking gestart; zo wordt het Kinderconcert Don Quichot ook daar uitgevoerd.